Emos Shops utveckling

Under många år som Emos Shop har sålt NABBI-mönster på nätet, har det hänt en hel del. Nu är det dags att göra en del förändringar och vi passar då på att berätta om Emos Shops utveckling under mer än 50 år.

8 februari 1973 öppnade Emos Shop i Bårslöv, en liten by strax utanför Helsingborg. Affärslokalen fanns i en källarlokal i vår egen fastighet.
Gaveln, huset i Röke
1976 köpte vi ett hus i Röke, mellan Örkelljunga och Hässleholm. Det visade sig att en lokal över markplanet var mycket bättre än en under, så i Röke växte affären.

Emos Shop har alltid varit mån om barnens utveckling och kreativitet.
Lego, jättesortiment
Någon klok person gav mig på åttiotalet det goda rådet att sälja NABBI-pärlor.
Jag gjorde några lätta figurer, som jag hängde upp vid disken.
Till min stora förvåning ville mina kunder ha mönster till mina figurer, så jag började trycka mönster på min 9-nålars skrivare. Sedan blev det en 24-nålars färgskrivare, föjd av två bläckstråleskrivare, och nu använder jag en färglaser till mina mönster.
Godis
Efterfrågan på mina mönster gjorde att Munkplast tryckte den första mönsterboken, som jag gjorde och nu säljer den i flera länder. Februari 1999 började jag sälja mönsterhäften på min hemsida. Nu har jag ändrat sättet att sälja på nätet.
Leksakssortiment
Till Emos Shop, första sidan